14 February 2010

mimpi REALITI~

Dibebel oleh aneszailani pada 1:46 AM
www.tips-fb.com
Ini baru betul mimpi jadi kenyataan!! hehe..

Ada 1 malam aku penah mimpi yang aku, maa ngan salwa pi shopping kat AEON a.k.a JUSCO..Masa tu diskaun memang dasyat..fuuhh..punye la lama aku tak shopping, sampai termimpi...heheh
Esok tu aku pi lunch ngan erma..Nampak paper, saje la aku baca..skali aku jumpa ini..

ahahahahahahahh~~
Mimpi aku sungguh synchronize ngan keadaan semasa kan?? Sape setuju sila angkat tangan.. =p
Maka dengan itu, aku sangat yakin, mesti maa pi shopping kat Jusco yang baru bukak tu tanpa aku..T_T
Atau kami memang akan shopping bila kami balik cuti nanti..waahh..ni yang buat aku tambah bsemangat nak balik melaka..

Nak dijadikan cerita...

Bila aku sampai rumah haritu..maa pun cakap..
"Nanti maa nak shopping kat AEON baru.."
wah wah wah..maa dah pandai sebut AEON..hehe..
Sesuatu yang membuatkan aktiviti aku akan bertambah mengujakan ialah...

RM10 x 10pcs = RM100...Abah yang kasik

...DAN...

RM50 dari Kak Lee (Maa's BFF)

HEAVEN!!!
Orang laen yang raye, aku yang dapat angpow..Tahun Harimau betul² kasi aku luck..
Abah dapat baucer RM300..so RM100 kasik aku, RM100 lagik kat salwa..dan another RM100 untuk dikongsi oleh maa, iffan & imman..
Kesimpulan : Sila jadi anak perempuan..maka anda akan mendapat keistimewaan~

Kepada abah & Kak Lee, terimakasih..terimakasih..terimakasih..taun depan buleh kasik lagi..hahaha

Maka sampailah masa untuk kami merayap meluangkan masa bersama²...
 
Ohh..wajib bergambar sblom klua rumah

1st Destination : Jasbir Dental & Orthodontic Specialist Centre

  
apoinmen oh apoinmen

  
Tuan dokter, kami pinjam klenet yek.. =p


 2nd Destination : AEON Bandaraya Melaka

wahhhh...dah nampak..eksaited!!
 
sila abaikan si montel itu..dia tompang act je..haha

 
bila merayap ngan maa, wajib rela jadi model picisan~

1st Station : POH KONG

Maa memang pandai buat aku telan liur 58 kali seminit..
Hadooii..pantang btol aku masuk tempat² camni..pasal aku tau yang aku takkan mampu buleh kawal nafsu!!
Haiihh..Dan mata aku pon dok la terkelip² pandang gelang² yang pelbagai jenis..
Dah lama aku ngidam nak pakai gelang neh..Ntah bila nak terlaksana pon tak tau la~ T_T
Dan aku sangat suka pattern ini :

 
Maka dengan penuh sopan santun aku bodek cakap kat maa...
aku : maa, anes suka pattern ni..teringin nak pakai..maa tak teringin ke nak belikan anes satu??
maa : TAK NAK
Perbualan TAMAT

Sangat sadis okeh!! Tapi xpe..aku masih ada alternatif laen..
Kepada mereka² yang agak² nak jadi calon suami aku..ceh..macam la ramai sangat orang nak kat kau anes ooiii..
  • Sila renung puas² dan kenalpasti pattern rantai tangan itu kerana ia akan jadi salah satu syarat kelayakan..
  • Saya dah tolong survey siap²..average berat rantai² tangan tersebut adalah dalam lingkungan 7gm..saya memang baik hati kan??
  • Apabila dikira menggunakan kalkulator saintifik berdasarkan harga emas 916 pasaran semasa iaitu RM138/gm, maka ia akan bernilai lebih kurang RM900++..
  • Bagi memudahkan pengiraan, ada baiknye kite round up je jadik RM1000..amacam? ok x?? hehe..
  • So, prepare la apa² yang patot bermula sekarang yek.. 
anes, awak sungguh materialistik pandai mengira!! Memang ponn..hahaha...=p

  
muka tak puas hati tak dapat pow gelang..T_T
Photo-based story:
Akhirnya aku membelikan maa seutas betul ke ni? gelang tangan solid 916 gold seberat 20gm++ yang bernilai RM3000...

Ok aku tipu..tau korang takkan percaya..dah²..toksah bising² lagik..
Maa beli guna duet sendiri..
Dan aku dah nampak punca maa jawab soalan aku tadi dengan penuh konfiden..tsk..

2nd Station : The Body Shop 

Dan mata aku TERnampak ini...
 
Valentine's Gift Set

Ehem²..skali lagi..kepada sape² yang agak² nak jadik calon laki aku..sila² la adiahkan aku set ni sempena valentine..ngeheheheh~anes, kau memang x malu

Ohh..kerana kami membawa bersama si gendud itu, maka haruslah sentiasa memikirkan perot beliau..
Dok bising je kata lapar..lapar..lapar..padahal baru lepas makan 2 jam yang lalu..apo la..
Maka kami pon singgah la di kedai yang best kat Pulau Gadong..
Sup ekor dia paling sedap..aku punya tekak la..orang laen aku tak tau..hehe

 

notakecik:
Ohh..aku nampak senior² aspuri 1 TekBP kat AEON..
Ramai..memula nampak Kak Raihan ngan Kak Saliza..pastu bertembung pulak sama Kak Syue & kwn dia sorang lg aku lupa nama dia..pastu nak balek nampak pulak Kak Inn, Kak Wawa & Kak Amani..
Tapi sekor pon aku x tegor..buat tak nampak je..hahah..huduhnye prangai kau anes..
Aku syak mereka buat reunion gak la..mesti dorang jeles pasal junior dorang buat reunion cuti ni..muahahaha~~

1 Yang Memberontak on "mimpi REALITI~"

ejaatt on February 14, 2010 at 7:39 PM said...

what the...nk jgk weyhh... tada2, make sure izat balik nnt ader gk shopink2...hak3... pape hal pun, imman tetap da buncit...hahaha~~

Related Posts with Thumbnails
 

☆Moment of Life☆ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal