25 February 2010

Bila Anes Gelabah

Dibebel oleh aneszailani pada 10:12 PM 5 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
4 minggu menjelang VIVA..Apakah VIVA? Bukan kereta keluaran Perodua tu yek..
Menurut Kamus Dwibahasa Oxford Fajar Edisi Keempat : VIVA bermaksud PEPERIKSAAN LISAN..

Kurang jelas? Rilex..Bawa bertenang..Jangan gelabah macam anes..Sila teruskan pembacaan.. 

2 minggu menjelang submission of PSM II report..Apakah PSM?? Tiada kaitan sama sekali dengan gejala PMS apatah lagi SPM..
Ianya merupakan salah satu syarat untuk membolehkan anda bergraduasi yakni Projek Sangat Menyusahkan Projek Sarjana Muda..

OK..Dah nampak tak perkaitan antara keduanya? Tak nampak jugak?? Takpe..Cekgu memang penyabar suka explain banyak² kali..

VIVA adalah pembentangan laporan Projek Sarjana Muda a.k.a PSM di hadapan panel penilai yang akan menghentam menyoal anda sekaligus mengutuk menilai projek yang telah anda usahakan setengah mati selama setahun itu...

Dah faham?? Bagus..Pelajar cekgu memang bijak pandai sumenye..

2 weeks left for PSM submission and U will have VIVA in 4 weeks time yet U still playing around?? 
Anes!! Toksah dok poyo nak speaking..huduh sungguh..cakap melayu je sudeh..kau tu jawa okeh!!

Sila abaikan penggunaan tatabahasa serta penyusunan ayat..Dah lama tak blajo English Language..haha~

OK..Sesungguhnya di saat ini aku sangat gelabah..Sungguh ni..Aku tak tipu..Adoi..Mampu ke aku grad kalo gini ropenye?? PSM tunggang langgang..Data blom abes collect..Nak analyze apatah lagi..Tu belum proses diskusi..Nak mengarang satu hal lagi..Alahai..
Pening tak?? Ke aku sorang je yang pening ngan benda alah ni??
Tu belum masuk esaimen yang laen²..Dengan test lagik..OK cukup..Lagi banyak aku fikir, lagi aku bertambah serabut..
Tapi bila aku tak fikir, maka keje aku pon langsung tak jalan..Sume aku tak pandang..Buat tak nampak je kat buku yang bertingkat kat sebelah ni..haha


Bila aku tak layan sume buku² itu, maka mula la aku nak merepek..Dan aku pon buat la mende alah ni yang mana aku telah ditag oleh cik nfahk..



BOLD the statements that are TRUE to you. ITALICIZE the statements that you WISH were true. LEAVE the FIBS alone. Then, tag 5 people to do the same test.

I’m 170cm tall.

I don’t know what I want at the moment.

I’m not happy.

I hate my friends.

I hate my life.

I hate my grades.

I can drive.

I’m bored of driving.

I have a white handbag.

I love dancing.

I go clubbing every week.

Shopping is bullshit.

I have a tattoo of a star.

I got my navel pierced.

I have friends that take drugs.

90% of my friends smoke.

I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.

I’m studying Fashion.

I have a business running.

I hate cartoons

I hate someone.

I have 10 Lollipops handbags.

I buy CLEO every month.

My parents don’t know about my blog.

I have an iPod.

I don’t have faith in the current “one”.

My school mates know about my blog.

I wanted to be a fashion designer.

I love rock emo bands.

I hate it when people cancel last minute meet ups.

I’m a rebel.

I don’t believe in love.

High school's filled with drama.

My parents have faith in me.

I’ve bought shoes this month.

A blogger bitched about me before.

I hate sports.

I heart Italian food.

I hate meeting new people.

I hate nail polish.

The mother bear gives me hugs.

People should start appreciating me.

High school was the worst time of my life.

I have red hair.

One Utama is my second home.

I’m a guy.

I’m scared of my Biology exam which I’m going to face tomorrow.

I hate vacations.

We’ll last :)

I believe in long distance relationships.

I’m going to get high and smoke weed one day soon.

I’ve robbed an old lady.

I’m starting to like applying make-up.

I was a tomboy.

At times I think I still am a tomboy.

I love bitching about people behind their backs

I still have a best friend.

I have a cat.

I hate surprise parties.

I hate planning parties.

I’m hot. :P

I’m a sinner.

I’ve got a DS light.

I have a Wii.

I cant live without music.

Video games are a waste of time.

I miss the father bear.

I love being in love.

I know how to cook.  
erk..tau sket je bleh consider tak?? haha

I have 100% freedom.

Boys are assholes.

I hate Math.

I’m happy with what I have

I love horror films.

I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.

My old friends keep in touch with me.

I don’t read newspapers.

The news is such a waste of time.

Blogging is a waste of time.

I hate animals.

I can’t live without make-up.

I curse like a pirate.

I’m happy with my 11 year old car.

I hate people that are smart.

I love Orange juice.

I can’t drink for nuts.

I believe that everyone in their teens have lost their virginity.

I’ve got a new phone.

I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.

I love swimming.

I haven’t worked out since March.

I think I’m fat

I love my friends and family

So saya rasa mahu tag orang² ini...Kepada mereka² yang ditag, kalo korang rajen nak merepek korang buat la..Kalo takmau pon takpe..Aku bukan kesah pon..haha




OK..Wakil SPJ ada, SPA ada, SPE pon ada..Takmau gadoh² yekk..Aku sayang sume..haha

notakecik:
Skali lagi keje aku tak jalan malam ni..haiihhh

Aku Pilih Kodok

Dibebel oleh aneszailani pada 2:14 AM 4 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Ada can jadik Frog Princess tak?? Tapi frog adalah katak..Kodok ape pulak?? Sila refer dictionary..hehe
Alahai anes..boleh tak berhenti merepek?? TAK BOLEH!! Merepek itu sehat..
Adehh..OK..OK..Stop main main..Bila la kau nak matang ni anes ooii..Kau kan dah nak kawen keje..Blajo² la bersikap keibuan keguruan sket..alahai~ =D

Berbalik pada kisah si kodok..
tetap nak letak gambo frog prince dengan harapan buleh jadik princess..haha..
ehh..ni btul ke frog prince? macam tak ensem je.. =p

Petang tadi sedang dok merayap² blogwalking atau blogjogging atau blogjumping atau apa² je la mengikut keselesaan mulut anda menyebut, aku terjumpa la blog cik Farhana dengan satu entri yang menimbulkan persoalan tentang isi dalam mulut : Ada Emas Atau Katak? 
Maka jawapan aku adalah Kodok..Boleh terima tak?? haha..Tak pedulik..Tetap nak jawab kodok..Tak kesahla brapa banyak pon dapat markah..
Main main lagik... =.=!

Balek lagi pada crita sang kodok..
Topik yang diperkatakan cik Farhana ni agak ramai yang ulas ropenye..
Sejak² aku rajen merayap jengah² tempat yang menghimpunkan segala macam blogger macam Geng Blogger & UTM Bloggers juga lain² port, maka baru la aku tau..Ramai yang mengalami benda ni ropenye..
Perkara macam ni biasa berlaku ke?? Entah..Aku pon tak tau..Tapi aku suka..
Kenapa aku suka? Entah..Tak tau jugak..Sila abaikan..

Kpala tengah miong padah semalam dapat tido 30 menet je untuk 1 hari..
Dan kini jam 2 pagi kau masih takmau tido? Nak jadi apa?? Klawar???
Baiklah..Saye tido skarang.. T_T

Ohh..aku sangat suka lagu yang kat dalam tu jugak..
Perhaps, Perhaps, Perhaps by Cake..
Gigih donlod laju laju pastu dok replay sampai 78 kali..
Masuk kali ke-79, aku rasa macam aku dah ada lagu ni dalam hardisk..haha
Tapi hardisk aku masih dalam simpanan orang laen..adeyy~
Bila mau dapat semula neh..Aku suda rendu sama beliau..T_T 

notakecik:
Aku pilih kodok sebab kodok lebih comel dari katak..kan???

23 February 2010

Lost Direction Birdie

Dibebel oleh aneszailani pada 5:22 PM 0 Yang Memberontak
www.tips-fb.com

Apa yang berlaku?
Apa yang sedang diusahakan?
Apa yang cuba ditunjukkan?
Apa yang ingin disampaikan?
Apa yang mahu dibuktikan?

 
~Pelukan & Ciuman~

What are you up to actually??
ceh!! speaking london lah pula anes ni..ngeheheh~

Aku bingung
Aku canggung
Aku termenung

Bantu aku Tolong aku
Jernihkan segala kekaburan
Leraikan semua kekusutan



Anes!!! Berhenti merepek!!

Baiklah

http://www.emocutez.com


notakecik:
Knapa dengan salwa? Laen macam je aku tengok 4-5 menjak ni..menjiwa ngalahkan aku.. =.=!

21 February 2010

Anakku Bukan Anakku

Dibebel oleh aneszailani pada 10:11 PM 4 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Cerita ini sudah lapuk, tetapi belum berkulat yek..So masih buleh consider la kan?? hehe..

16 Februari 2010
Suatu kawasan di Sagil
Perkelahan bekas penghuni Aspuri 1 Teknik Melaka 03/04

Indah : Awinn, akak ni cekgu tau..(menuding ke arah aku)
Aku : Ha'ah..Takot tak?? Cekgu ni garang tau..
Awinn : Tipu!!
Indah : Akak yang tu pun cekgu jugak..(mengarah ke mira pulak) 
Awinn : Yang tu Awinn percaya..
Aku : HAH?? Akak tu lagi la tak macam cekgu..
Indah : hahahahahahahahahaha~~

Alahai~ Sampainya hatimu Awinn..Kecik ati i tauuu~~ T_T
Takde rupa cekgu ke aku ni?? Besungguh² Awinn takmau percaya..Sadis sungguh!!

Ohh..Awinn ialah seorang kanak² berusia 6 tahun, anak buah kepada rakan aku : Zaimira..
Puas aku meyakinkan dia yang aku ni seorang guru..Tapi ape yang aku dapat ialah..

TIPU!! TIPU!!

Akhirnya aku pasrah.. T_T
Ini lah Awinn yang diperkatakan
 
Comel kan?? 
p/s: Zai, aku dah promote anak buah ko..Sila promote aku plak..hehe

Selepas beberapa ketika..
Cikgu! Cikgu! Jom la ajar tangkap ikan!!
Ohh..Sangat terharu yekk..hehe
Terpana aku seketika
Tak pasal² aku dapat anak pelajar tak berdaftar kann
Tapi dengan segera aku menyahut
JOM!!
Lepas² tu tak berenti la pulak mulut Awinn ni dok nyebut cekgu, cekgu..

Cekgu! Kenapa ikan takde??
Cekgu! Bila nak dapat ikan??
Cekgu! Tangkap la ikan cepat!!

Dan pelbagai frasa lagi dgn word "cekgu" memang takkan missed..
Agaknye 1 kolam tu dah tau aku ni cekgu..haha
Dah tu time dia duk kat pangku ayah dia pon dia dok jerit lagi..CEKGU!! Sambil melambai²..Haaiihh..Tersipu² i kemaluan tauuu..ceh!! haha...
Sampai last² aku cakap:

Ssyyyhhh...Awinn jerit² nanti ikan lari..Camne nak dapat tangkap..
 Awinn : OK..OK..Awinn senyap

Hahaha...Sangat comel kann??
Tiba² je dia buleh jadi manja ngan aku pulak..
Tak percaya?? Tengok ni..
 
 
 Wah..wah..wah..
Kemain lagi kau ye anes..
Ni nak ambik ati bapak nye skali kah?? haha

Mula la akal jahat memasing nak meracuni minda Awinn yang suci ni..
Sume dok cucuk Awinn pulak bisik² : 

Awinn, jangan panggil cekgu lagi..panggil mama pulak..
Ibu bapa Awinn dah berpisah & Awinn di bawah jagaan bapanya
Amboi..amboi..amboi..
Kemain lagi korang yek..Besungguh sume nak tolong carikan jodoh aku..Sejak bila korang bukak firma matchmaking neh?? haha..
Sampai dah nak balik pun Awinn jerit lagi..

Cekgu! Cekgu! Babai~

Ketika itu dia berada dalam dukungan bapanya..
Dan aku tersipu lagik..ceh!! sudah² la anes ooii..muahahahah~~

 
 Erk..muka aku & Indah tpaksa ditutup..censored.. =p



notakecik:
Aku dah mula rindu Awinn..erk..Awin je tau..Bukan ayah dia..Serius..Aku tak tipu..ngeheheheh~~
http://www.emocutez.com

20 February 2010

Best Tak Kalau Memiliki BumbleBEC??

Dibebel oleh aneszailani pada 10:40 PM 2 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Amaran awal : 
Bagi wanita mengandung, anda tidak digalakkan membaca sama sekali mahupun 2 kali..Dikhuatiri anda akan mengalami morning sickness di tahap melampau..
Bagi yang tidak mengandung, sila prepare siap² paper bag (plastic bag mungkin lebih berkesan) berhampiran anda supaya tidak menyusahkan diri anda sendiri untuk mengemop lantai ataupun meja belajar anda..
*Banyaknye word ANDA?? Sila abaikan...

Baiklah..Anda sudah bersedia?? Ayuh kita mulakan...

Ini cerita tentang KAMI
Tentang kasih KAMI
Yang telah terjalin lebih setahun lamanya
Cinta KAMI sungguh suci
Bersama sentiasa di kala suka & duka
Saling setia menemani ke mana jua
Walau harus berpanas, berhujan, juga berembun
Tak pernah sekalipun beliau menghiraukan
Apatah lagi mengeluarkan secebis keluhan
Inilah yang aku perlukan

Kaulah KEKASIH

Namun
Tragedi memisahkan kita
Kau harus ku lepaskan sementara
Demi keluarga tercinta
Maaf, aku terpaksa
Sungguh aku tak rela
Sabarlah sayang, ini tanggungjawab kita
Berkhidmatlah kau dengan sempurna
Aku berjanji akan terus setia

Empat purnama lamanya
Jarak memisahkan kita
Di penghujung waktu, kita bertemu semula
Tetapi sungguh aku hampa
Kau berubah akhirnya
Soalnya : MENGAPA??
Berikan aku jawapan segera


YA!!!
Ni la dia Centa Hati aku
Nama beliau BECKHAM
Glamer tak?? haha
Dan ya, aku paham perasaan korang
Harap bersabar yek 

Ohh..Pesanan buat BECKHAM, sila jangan jawab soalan di atas tadi..Jika kau jawab, aku akan lari..

Bukan itu motif aku membebel arini..Anggap je tadi tu sebagai intro..Wahh..Intro panjang kemain..haha..Marah la tu..rilex k..chill.. =p
OK..OK..xmau main² lagi..Kite masuk mode serius pulak..Masih lagi berkisar tentang BECKHAM..Kan aku dah kata, betul la tadi tu intro..So aku tak salah la kan..hehe

Nama BECKHAM tu bukan aku yang letak..Rakan² aku yang panggil gitu..So BEC aku pon pasrah je la..Lagipun nama tu kedengaran cool kan?? So ok la tu..Sape tak puas hati sila dok diam²..pendapat anda tidak akan dihiraukan..haha
Ok..Aku tau mungkin Edward Cullen lebih cool tapi aku tetap mahu BECKHAM..

Berdasarkan bebelan di awal entri tadi, ada disebutkan yang kami terpisah selama 4 bulan kan..Haaaa...Tu la dia permulaan crita..
For some reason, kami terpaksa dipisahkan..Dan sepanjang perpisahan itu, orang laen yang take over encek BECKHAM ni..Berada di bawah jagaan orang asing buat aku rasa was²..Adakah encek BECKHAM akan selamat?? Tu yang kita tak tau..
Akhirnya kami bertemu semula..Semalam..Dan aku sangat terkejot!! encek BECKHAM dah transpom...Menjadi sebuah lori...huuuu...Sangat sadis!!
OK..Aku agak over...Encek BECKHAM cuma bebunyik macam sebuah lori..Masih sadis bukan?? Jangankan aku, adek² aku pon ikot tekejot monyet manusia..Memasing kepoh tanya aku :  
Anes, apasal bunyik dia camtu?? Terok sangat dengonye..Macam lori dahh~ 
T_T

Disebabkan beliau dah transpom secara otometik tanpa keizinan aku...
Maka lepas ni aku nak namakan beliau BUMBLEBEC pulak..Dengan harapan beliau betul² akan jadik transpomes dan seterusnya Optimus Prime akan sudi menerima beliau join geng Autobots..Kalo dia takmau, aku ugut pi join Decepticon..muahahahahahah~~ (gelak jahat)

notakecik:
Kalau dah beliau transpom camtu kan, agak² boleh tak beliau jadik transpomes?? aku serius ni!!
Kalau aku letak simbol Autobots kat tengah² stereng tu, buleh menjadi tak agak²??
Kalau beliau dah jadik transpomes nanti, tentu la beliau buleh bcakap kan?? Adakah beliau akan jawab soalan aku tadi?? huh?? Aku mula cuak.. T_T



19 February 2010

Rumah . Kecil . Tingkap . Seribu

Dibebel oleh aneszailani pada 2:55 PM 4 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Entri khas untuk sahabat saye yang suka merapu bercerita dan rajen juga layan saye membebel bercerita...terharu tak weh??
Wahh..tiba² je anes jadi sopan dalam entri ni kann..kenapakah?? haha..
Ohh..mungkin kerana ini merupakan sebuah entri berbentuk penghargaan..maka haruslah santun sedikit..ke tak perlu?? =p

 
Yang ditayangkan diatas merupakan hadiah kurniaan encek beliau pada besday saye yang lalu..
Sangat comel!! Kepada encek beliau, terimakasih.terimakasih.terimakasih..
Dah sebulan baru nak buat sesi penghargaan kann..hohoho~
Lepas dah kasik, besungguh la pulak beliau suruh saye nyalakan (oh..rumah itu sebenarnye merupakan set aromaterapi mungkin..entah..saye hentam..sebab dalam dia ada lilin yang bulat kecik tu)..
Tapi mane la pulak saye nak cari lighter kan..apo la encek beliau ni..so kepada encek beliau:
Dah tau nak kasik aku menatang ni, kasik la pakej siap² dengan lighter..Aku bukan smoking macam ko..Pastu kasik skali sepaket dua lilin² wangi yang buleh klua bau lavender ke vanilla ke ape ke kan..Takkan la aku nak nyalakan skali je seumo idop..Bagi melengkapkan pakej tu ada baiknye kasik skali lagu² instrumental yang buleh menenangkan jiwa ke..Haaa..Baru la orang kate perfect..huhu..ni la kot yang orang dok kata dah kasik betis nak peha..
Ohhh..saye tau kenapa baru skarang saye nak buat penghargaann..
Sebab..baru aritu saye nyalakan lilin itu..dan..ia memang sangat cantek!!

 
Cantek kan?? tak percaya?? korang beli la sendiri..pastu nyalakan tengok..hehe
Dia punya feel, fuuhhh..memang damai...
Lepas ni nak beli lilin yang buleh klua bau wangi²..Pastu dok bergelap dalam bilik sorang²..best wo0o..


Kepada rakan² yang lainnye, penghargaan untuk korang dah pon dibuat kat sini dan sini juga di sini..
So selesai sudeh sumenye..again, thenkiu..thenkiu..thenkiu..
Taun depan korang nak kasik lagi kan..nanti aku prepare wishlist siap² yek..hahaha~
Friendship that flows from the heart cannot be frozen by adversity, as the water that flows from the spring cannot congeal in winter
notakecik:
Alamak..sebenarnye, encek beliau ni memang ada kasik 1 cd lagu² spa..malangnya aku dah lupa kat mana aku simpan cd tu..huu~~camne ekk..jenuh dah cari tak jumpa² ni..hadooii laaa..encek azri, ampun yek..bukan aku tak menghargai..tapi aku memang nyanyuk..erk..T_T
Takpe..akan ku usahakan jugak cari sampai jumpa..hehe

18 February 2010

cinta S.E.G.I.T.I.G.A

Dibebel oleh aneszailani pada 10:10 PM 3 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Cinta pada sudut ke-3
 
Sang kura belaan aku iffan..hehe..setiap kali aku balek, mesti aku tekejot..sebab beliau dah makin beso..skang beliau dah pandai btenggek kat atas tunggul yang iffan sediakan..wahh..comel sungguh!!huhu
Ada 2 ekor..tp sekor je yang aktif..sekor lagi macam sakit je aku tengok..dok diam² je..x bgerak²..risau pon ada kekadang..T_T
Aku kata beliau ni nakal sebab asek cubit ikan laen je..tapi maa cakap dia baek, sebab ikan yang dia cubit tu memang jahat..ikan tu gigit ikan laen sampai mati..so kira kura² ni jadi pemerhati la n tolong balas dendam..muahahahahah~~drama akuarium..best kan??
Orang kata, memang xleh bela 2 ekor kura² dalam 1 akuarium..nanti sekor akan jadi dominan..sekor lagi lembab..
Tapi kalo bela 3 ekor, maa kata nanti ada yang jeles..yela..kalo dah 2 jantan, 1 betina..atau 2 betina, 1 jantan..mesti diorang gadoh plak nanti kan..ish3..payah sungguh..
So bila aku suggest bela 4 ekor, maa kata try la~

Cinta kat sudut ke-2
Ohh..ini agak menyayat hati...Enpon lama dah boleh masuk muzium dan terpaksa beli enpon baru sedangkan bajet tak ada..sangat mendukacitakan!!
Time² sengkek la enpon nak mati..jenuh dah pujuk suro beliau bertahan 2-3 bulan lagi..Mungkin sebab aku barter ngan ifan sekejap tu yang buat beliau merajok lalu terus mematikan diri dan tak mungkin akan kembali lagi..haisshh..
Kelam kabut pi beli enpon baru dengan duet kat tangan cuma ada 400 hengget..memang sangat tak puas ati..baru bajet nak beli AINO bila dah abes studi nanti..delay lagi la nampaknye.. T_T

Cinta yang di puncak
Ok..Ini paling comel di hatiku..tiada tandingan!!!hehe..
Tapi ini bukan milik aku..Entah sapa punya..hentam buta aku amek gambo beliau..
Jumpa masa lepas beli enpon dengan ati yang separuh..wahh..terus semangat..
Patotnye aku dok sebelah mini ni kan..baru bertambah comel cool..haha
Tapi xdak sapa nak tolong snap..pasal suma laju² lari kat kete sebab tak tahan panas..melaka skarang sangat² panas!! rasa xmau klua dari rumah je.. T_T

15 February 2010

-A.D.D.I.C.T.E.D-

Dibebel oleh aneszailani pada 11:01 PM 0 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Ohh..Jammed!!!
Aku dah ketagih..
Dengan ini...


Maa punye nasi lemak ngan sambal ikan bilis memang superb!!
Siang tadi dah makan 3 pinggan..o0oppssS
Ingatkan malam ni aku xmau makan dah..control la kunun..haha
Malangnya bila dah duk lepak kat meja bulat tu, tergoda lah pula..tsk..T_T
So aku makan la jugak..Dan..Lepas abes spinggan..Tiba tiba abah bersuara..

abah : sambal ni sedap dah..tapi kalo kering lagi sket memang umpphh..
aku : haah..btol btol btol..
salwa : tu la maa..wa dah cakap, kering lagi konpem masyukk..makan ngan roti..fuhhhh~
aku : anes ni dah banyak sangat makan sebenarnye..tapi rasa teringin nak tambah lagi..
maa : tambah je la anes..xde sapa larang..sementara masih ada nikmat makan ni..

*aku tergoda*
Maka tambah la sepinggan lagik..haha
Maafkan aku ye rakan² kalo naek cuti ni berat aku pon ikot naek 3 kilo..bukan salah aku.. =p
Lepas je abes lagi sepinggan, aku dapat idea..

aku : maa, sambal ni nak masak brapa lama?
maa : x lama pun..yang penting sambal tu masak betul..baru sedap..ikan bilis ngan bawang bukan ada hal sgt pon..tunggu sambal nak tanak je yang lama sket..
aku : o0o0o0o0o
maa : ala..kalau awak bangun pukul 5 pagi masak, pukul 7 pagi siap dahh..

Oh man!! maa paham idea aku ropenye..kantoi sudeh..haha
Baru ingat nak mintak maa buatkan sok pagi untuk bawak ke Ledang..Tapi bila dia dah klua statement kalau awak bangun pukul 5 pagi masak, maka jelas & nyata aku la yang kena buat sendiri kan..alahai~
Dan² tu la idea maa pulak bercambah²...

maa : blender la lada siap² malam ni..prepare bawang skali..sok pagi tinggal masak je..
aku : ok..pasrah

Tiba tiba...

maa : kalau buat karipap skali ok tak?
aku : boleh jugak..
maa : ok siapkan bahan untuk buat inti skali..awak tolong kelim ye..

Yess!! keje aku bertambah tanpa dirancang..tak pasal pasal je kan..
Akhirnye semua siap dimasak malam ni jugak..Sok tinggal goreng karipap je..
So tak perlu la aku gigih sangat bangun pukul 5 pagi sok..hahaha~
Waahhh..x sabo nye nak merayap besok!!

notakecik:
Salwa beria² suro aku bkenalan ngan mamat jerman kat opis dia..dia kata mamat tu nak convert dah..dan sangat meminati gades melayu..27 tahun..besungguh² dia nak menjodohkan aku..aku tak paham~


Kalau pandai masak memang seronok.. ^,^

Dibebel oleh aneszailani pada 6:26 PM 1 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Ohh...Bukan aku..Pasti..

Tapi dia...

 

ya!! beliau adalah kakak aku
sape nak berkenalan..silakan..
tapi beliau dah pon berpunya..
jangan terpedaya kalo beliau kata beliau single..
muahahahahahhh~~  

 
Oh..abah memang saja simpan ikan mayong tu untuk salwa masak..dia punye asam pedas memang power..maa pon kalah..hehe
Yang aku ni entah bila la nak reti masak asam pedas..nama je orang mlaka..haha

notakecik:
Lepas makan tadi akak aku cakap : anes, awak kapel je la ngan budak tu.. aku rasa nak pengsan

Mari Berkasih Sayang ♥

Dibebel oleh aneszailani pada 1:21 AM 0 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
14 Februari!!! seswaiii~~

o0ohh..bukan aku dan kekasih yek..harap maap..sebenanye kekasih pon tadak..haha
So jangan kata arini..ari laen pon takkan ada istilah berkasih sayang bersama kekasih..
Knape cam banyak sangat word kasih?? Abaikan..

Ok..cukup untuk intro..

Meluangkan masa bersama keluarga terchenta..pi kenduri kawen sepupu kami..kat Parit Penyengat, Muor..
Waahh...dengo² cite, suma sdara mara pon turun kenduri kali ni..memang meriah la gamaknye..
Maka aku pon xmau la melepaskan peluang melaram habis²an..sesampainye kami ke tempat kejadian, dengan konfiden aku turon dari van..feeling datin siap kann..

tu dia..si gades biru...

MALANGNYA...


Tema beliau adalah merah..sana merah sini merah..suma² sedara mara pon nak pakai kaler merah..dari yang paling tua..sampai la yang baru sebulan idop..
Sampai naek juling mata aku tengok merah je segala..

 

 

14 February 2010

mimpi REALITI~

Dibebel oleh aneszailani pada 1:46 AM 1 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Ini baru betul mimpi jadi kenyataan!! hehe..

Ada 1 malam aku penah mimpi yang aku, maa ngan salwa pi shopping kat AEON a.k.a JUSCO..Masa tu diskaun memang dasyat..fuuhh..punye la lama aku tak shopping, sampai termimpi...heheh
Esok tu aku pi lunch ngan erma..Nampak paper, saje la aku baca..skali aku jumpa ini..

ahahahahahahahh~~
Mimpi aku sungguh synchronize ngan keadaan semasa kan?? Sape setuju sila angkat tangan.. =p
Maka dengan itu, aku sangat yakin, mesti maa pi shopping kat Jusco yang baru bukak tu tanpa aku..T_T
Atau kami memang akan shopping bila kami balik cuti nanti..waahh..ni yang buat aku tambah bsemangat nak balik melaka..

Nak dijadikan cerita...

Bila aku sampai rumah haritu..maa pun cakap..
"Nanti maa nak shopping kat AEON baru.."
wah wah wah..maa dah pandai sebut AEON..hehe..
Sesuatu yang membuatkan aktiviti aku akan bertambah mengujakan ialah...

RM10 x 10pcs = RM100...Abah yang kasik

...DAN...

RM50 dari Kak Lee (Maa's BFF)

HEAVEN!!!
Orang laen yang raye, aku yang dapat angpow..Tahun Harimau betul² kasi aku luck..
Abah dapat baucer RM300..so RM100 kasik aku, RM100 lagik kat salwa..dan another RM100 untuk dikongsi oleh maa, iffan & imman..
Kesimpulan : Sila jadi anak perempuan..maka anda akan mendapat keistimewaan~

Kepada abah & Kak Lee, terimakasih..terimakasih..terimakasih..taun depan buleh kasik lagi..hahaha

Maka sampailah masa untuk kami merayap meluangkan masa bersama²...
 
Ohh..wajib bergambar sblom klua rumah

1st Destination : Jasbir Dental & Orthodontic Specialist Centre

  
apoinmen oh apoinmen

  
Tuan dokter, kami pinjam klenet yek.. =p


 2nd Destination : AEON Bandaraya Melaka

wahhhh...dah nampak..eksaited!!
 
sila abaikan si montel itu..dia tompang act je..haha

 
bila merayap ngan maa, wajib rela jadi model picisan~

1st Station : POH KONG

Maa memang pandai buat aku telan liur 58 kali seminit..
Hadooii..pantang btol aku masuk tempat² camni..pasal aku tau yang aku takkan mampu buleh kawal nafsu!!
Haiihh..Dan mata aku pon dok la terkelip² pandang gelang² yang pelbagai jenis..
Dah lama aku ngidam nak pakai gelang neh..Ntah bila nak terlaksana pon tak tau la~ T_T
Dan aku sangat suka pattern ini :

 
Maka dengan penuh sopan santun aku bodek cakap kat maa...
aku : maa, anes suka pattern ni..teringin nak pakai..maa tak teringin ke nak belikan anes satu??
maa : TAK NAK
Perbualan TAMAT

Sangat sadis okeh!! Tapi xpe..aku masih ada alternatif laen..
Kepada mereka² yang agak² nak jadi calon suami aku..ceh..macam la ramai sangat orang nak kat kau anes ooiii..
  • Sila renung puas² dan kenalpasti pattern rantai tangan itu kerana ia akan jadi salah satu syarat kelayakan..
  • Saya dah tolong survey siap²..average berat rantai² tangan tersebut adalah dalam lingkungan 7gm..saya memang baik hati kan??
  • Apabila dikira menggunakan kalkulator saintifik berdasarkan harga emas 916 pasaran semasa iaitu RM138/gm, maka ia akan bernilai lebih kurang RM900++..
  • Bagi memudahkan pengiraan, ada baiknye kite round up je jadik RM1000..amacam? ok x?? hehe..
  • So, prepare la apa² yang patot bermula sekarang yek.. 
anes, awak sungguh materialistik pandai mengira!! Memang ponn..hahaha...=p

  
muka tak puas hati tak dapat pow gelang..T_T
Photo-based story:
Akhirnya aku membelikan maa seutas betul ke ni? gelang tangan solid 916 gold seberat 20gm++ yang bernilai RM3000...

Ok aku tipu..tau korang takkan percaya..dah²..toksah bising² lagik..
Maa beli guna duet sendiri..
Dan aku dah nampak punca maa jawab soalan aku tadi dengan penuh konfiden..tsk..

2nd Station : The Body Shop 

Dan mata aku TERnampak ini...
 
Valentine's Gift Set

Ehem²..skali lagi..kepada sape² yang agak² nak jadik calon laki aku..sila² la adiahkan aku set ni sempena valentine..ngeheheheh~anes, kau memang x malu

Ohh..kerana kami membawa bersama si gendud itu, maka haruslah sentiasa memikirkan perot beliau..
Dok bising je kata lapar..lapar..lapar..padahal baru lepas makan 2 jam yang lalu..apo la..
Maka kami pon singgah la di kedai yang best kat Pulau Gadong..
Sup ekor dia paling sedap..aku punya tekak la..orang laen aku tak tau..hehe

 

notakecik:
Ohh..aku nampak senior² aspuri 1 TekBP kat AEON..
Ramai..memula nampak Kak Raihan ngan Kak Saliza..pastu bertembung pulak sama Kak Syue & kwn dia sorang lg aku lupa nama dia..pastu nak balek nampak pulak Kak Inn, Kak Wawa & Kak Amani..
Tapi sekor pon aku x tegor..buat tak nampak je..hahah..huduhnye prangai kau anes..
Aku syak mereka buat reunion gak la..mesti dorang jeles pasal junior dorang buat reunion cuti ni..muahahaha~~
Related Posts with Thumbnails
 

☆Moment of Life☆ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal