29 April 2010

Saya Suka Awak..Awak Suka Saya Tak?

Dibebel oleh aneszailani pada 11:15 PM 7 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Tag dari Cik Anis..Dah lebih seminggu baru nak buat..Sori yek anis..Bizi sesungguh..Maklum laa..Artis Final Year Student kann..Mekaseh yek sudi tag.. 
Toksah bebel banyak²..Menarik ni..Lelaki idaman aku..Layan jomm!!


1- How tall should he be?
>> Taller than me..*Takpe..aku ni bantot jek..maa yg cakap..huhu


2- What hair colour should he have?
>> Harus lah itam kann..Karat² tolak tepi..


3- What kind of personality should he have?
>> Baik..Baik..Baik..Fuhh..3 kali aku ulang..Kalo tak paham gak, tak tau la nak kata..Next, reti hormat orang, cool, matang, beriman sket, bla bla bla.. *Macam demand lak kan?? heheh..


4- Older or younger?
>> OLDER!! err..tapi tak la tua sangat..tapi kalo poket tebal buleh consider kott..muahahah~MySpace


5- What film actor should he most be like?


...FULLSTOP...


6- What singer should he most be like?
>> aaaa...Tak berkenan pulak kat mana² penyanyi..Fahrin buleh nyanyi² tak??


7- Do they need to cook?
>> Tak perlu kot..Sebab aku sedang tungkus lumus blajo masak neh..Nak kawen nye pasal..haha..Err..Tapi kan, nak request temankan kat dapur buleh tak?? Bosan beb masak sorang²..hoho~


8- What is his best body part?
>> Entah..Suma best kot..lalalalalalaaa~  MySpace


9- What car should he drive?
>> Ngidam Mini Cooper..Tapi that AFQ pon ok what..I like mat rempit..OK miang!!! hahah..  MySpace


10- What one thing completely turns you on?
>> A sweet, sincere smile..fullstop


11- Who was the guy on your mind when you were doing  this survey?
>> Ehem²..A solid capital H..or maybe..G?? oh my..oh my.. haha.. MySpace


12- Tag 6 people to do this survey too.
>> Adehhh..ni yang lemah ni..Sape² mau buat sila la sudi² hambek yekk..Tak paksa..


notakecik:
Hey Mister..Saya benar² suka kamu lahhh..Oh No!! Kemiangan Anes kembali!! =p




14 April 2010

Benda Itu Mengalir..Ya, Aku Memang Kejam..Jadi?

Dibebel oleh aneszailani pada 6:33 PM 10 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Apa saja yang boleh mengalir..
Memang cukup memeningkan..Kalau korang dok diam² je boleh tak? Toksah dok sebok nak mengalir sana sini..
So aku pon takyah susah² blaja..Takyah susah² jawab exam..Setel..
OK..Emosi..haha..Semuanya kerana seketul sekeping paper..
Fluid Mechanics a.k.a Mekanik Bendalir
Sumpah aku menyampah..1 sem blaja 1 benda pon aku tak paham..
Ehh..Tak..Bukan..Rasa macam paham..Tapi bila jawab exam, tiba² je jadik tak paham..Camna tu?? Abaikan~

OK..cukup membebel tentang itu..


Aku ada geng baru..Baru ditubuhkan..err..Bila ntah..Sila rujuk penaung..haha
Berikut merupakan organisasi geng kami:
Remy selaku pengasas
Fahrin sebagai setiausaha yang setia berusaha
Farok
Farid
Kelly
Maya : aku la ni.. =p
Cheryl
Rosyam 
Kumpulan ini diberi nama Geng Jahat @ Kejam GB dan bergiat secara aktif di Gengblogger..
Sapa tak tau apa itu Gengblogger, sila tekan laju² gambarajah di bawah..


Skarang mahu lupakan segala kekecewaan terhadap Fluid dan siap² untuk meronggeng bersama kanak² Jabatan Pendidikan Teknik & Kejuruteraan di Jamuan Ronggeng² A/E/J..
Let's enjoy da nite guys!! Final Final Final Moment nih..hehe.. MySpace


Oohh..Nama aku ada terpampang dalam blog orang laen..Satu blog yang gah aku kira..OK..Sangat terharu..Dengki?? Tak percaya??..Sila² pi jengah blog Encek Ben Ashaari ni yek..Mekaseh Encek Ben..Laen kali buleh buh lagik..  MySpace




11 April 2010

Bagaikan Puteri

Dibebel oleh aneszailani pada 2:23 PM 10 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Cett..Ada hati nak jadik prinses..haha..
Yang berikut di bawah merupakan geng ronggeng² aku..Pagi petang siang malam meronggeng je kejenye..haha..
Final exam mode..Lepas selesai 1 paper, kemain besungguh nak pi jenjalan..Macam la dah tensen sangat padahal paper tu tak la susah mana pon..Err..Tak susah pon, belum tentu aku dapat A+..haha
Maka beramai² la kami pi memeriahkan Taman Istana, JB..
Orang laen pi sana untuk jogging, kami pi siap pakai cantek² untuk posing..Elok sangat la tu..haha



Bajet² posing ala Malaysia's Top Host..haha










Erk..ni pon sikit je dari keseluruhan sesi berposing..
Nampak tak betapa kami ni merupakan golongan yang memang gila camera??
Tapi kami cuma ada enpon je untuk begambo..Maka gambo tidak lah berapa nak sharp..
Kesian kan kami??  MySpace

The Cedars : A Spirit From Lubnan

Dibebel oleh aneszailani pada 12:49 PM 0 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Tajuk entri dah macam tajuk filem..Atau tajuk novel? Atau dua² pon bukan?? haha..


OK..Kembali ke Lubnan..Ehh?? Lubnan?? Apekah?? Aritu dok melompat² dari satu blog ke blog yang laen, aku jumpa ini :


Pehhh..Pada aku award ni memang spesel..Kenapa? Sebab ia sangat bermakna..Direka dengan maksud tersendiri..Datang dari jauh tuu..Untuk keterangan lanjut, sila tekan award tersebut..

Sape tak teringin weh dengan award cenggini..Tapi aku telan liur je la nak dapat kan..
Ari² pon dok belek blog Encek MSR ni kot la tiba² miracle happen, nama aku masuk list kan..haha..cehh..Berangan tak hengat!!

Tapi aku hampa..Dok jengah² 1st batch yang dapat, mimpi je la nak ada nama aku kan..Suma blogger² gempak je yang tersenarai..Memang bukan calang² mereka ni..huhu


OK takpa..Intai lagik 2nd batch pulak..And the award goes to...Masih lagi nama aku takda..Hampa..Namun belum nak berputus asa..Gigih pi jenguk 3rd batch..OK..Cukup..Toksah berangan lagi..Nama kau memang takkan tersenarai Anes ooii..haha..Kau ingat ayam² je nak dapat mende alah tu?? OK sila berenti berharap..SekianMySpace


But then Encek Ben Ashaari dengan murah hati nye nak berkongsi award yang dianugerahkan pada beliau ni..Waahh..Takleh lepaskan peluang ni..
Maka aku pon buat muka tak malu laju² pi ambek..haha..yess!! Dapat gak akhirnya..Walaupon sendiri yang muka tembok gatal² ambik..hehe
Tak pedulik..Yang penting dapat..Mekaseh yek Encek Ben..Jasamu dikenang..  MySpace
Oleh itu, kepada sapa² yang teringin gak, boleh la berlari ke blog Encek Ben ni..Sila²..Cepat²..Suma orang pon buleh dapat.. 

08 April 2010

Antara Fahrin dan Anes.Sila Simpan Rasa Cemburu Anda

Dibebel oleh aneszailani pada 11:28 PM 0 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Cehhh!! Tajuk nak bajet kann..Macam la kau ni artis Anes ooii..
Tapi aku memang sedang sangat eksaited beb..Maka...


Wo0o0o0ottt~ Gile teruja!! Fahrin reply komen aku weh..hahaha..Diulang..
..Fahrin Ahmad reply komen saya..
Tandanya apa?? Sila jawab sendiri..muahahahah~ MySpace
Tak percaya?? Sila bukak mata besar², bulat² dan perhatikan rajah di bawah..

Amacam?? Masih tak percaya?? Takpe..Boleh lihat versi original di laman fesbuk aku..
Ini gambar Fahrin ketika di malam ABP-BH 2009..
Seorang rakan telah dengan baik hati menge'tag aku..
Maka sesaje la aku pon mengomen kat gambo tu..
Yang tidak ku sangka sama sekali apatah lagi dua kali, Fahrin turut sama² sebok reply komen kat situ..
Namun jika diteliti secara terperinci, Fahrin bukanlah komen gambo tu..
Tapi beliau dengan khususnya telah membalas komen aku..Betol tak??
Sape setuju angkat tangan..Sape tak setuju maknanya dia jeles~  MySpace

OK..OK..OK..Back to reality..Sudah² la berangan Anes oii..Fahrin tak kenal pon kau sape..haha
Mungkin akan ada yang kata:
"Eleh..Fahrin komen 1 word je pon kau dah sebok gebang sana sini.."
Ehem²..1 word pon at least dia reply..Dia alert..Dia sedar kewujudan aku..Dan yang paling penting dia tau aku jeles..Kau ada?? hahahaha~ Err..Penting ke untuk dia tau mende alah jadah tu sume?? =p
Anes, STOP!!! Cukup dengan angan² yang tak ke mana..Simpan je angau kau tu Anes ooii..
Dia tak pandangnye kau ni..Tak setaraf pon dengan Linda apetah lagi Scha..
OK..Baiklah..  MySpace

Notakecik:
Korang agak² la kan, aku ni ada tak peluang nak berlakikan Fahrin tu?? Cess..Anes ada hati nak berangan lagi..Err..Tak salah kann..kehkehkeh.. =D

Aku Kata Dia Ensem

Dibebel oleh aneszailani pada 1:17 AM 7 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Komen aku : SETUJU SETUJU SETUJU.. = END =
Wahhh..Anes kemain sebok² nak komen orang punya entri..hehe
Tak pedulik..tetap nak komen..Ampun yek cik idAti..Entri anda sangat best.. =D


OK..Aku paling setuju part..
"Lelaki Hensem Bila Dia Selalu Senyum"
Ehem²..Senyum ikhlas yek..Bukan senyum kambeng miang..Sekian..
Ohh..Aku memang mudah jatuh hati pada lelaki yang murah dengan senyuman..So sweet..
Biarla dia tak ensem..Tapi kalo dia rajen senyum, serta merta dia akan kelihatan ensem..
Sekali lagi diingatkan..Senyum yang ikhlas yek..


Maka atas alasan itulah aku angau kat mamat ni:
Fuuhh..Cair weh tengok senyuman dia..
MySpace
Errr..Yang ni pon aku suka..Malangnya dah ada yang punya..Maka aku tanam je la impian nak....
Leb² kat gambo dia kecik sket dari Fahrin..Aku takmo sok lusa aku kena kejar ngan penyapu lak..Tak pasal² je kann.. 


Tapi jangan riso..Sebab aku dah jatuh chenta kat sorang jejaka..OK Anes sangat miang..
Sapekah beliau?? Uiihhh..Mana buleh kasitau..Kantoi la nanti..heheh.. =p


Sebab utama jatuh centa : 
DIA SUKA SENYUM..IKHLAS
MySpace

Dan aku terasa nak kasi dia ini:
Buleh tak???
OK..Skali lagi..Anes sangat miang..muahahahhaha~ MySpace

OK..OK..OK..Serius..Moral of the stori..
Nasehat aku pada lelaki di luar sana..Sila² murahkan senyuman anda..Tak rugi..
Diingatkan lagi..Senyum yang jujur dan ikhlas yek..Senyum miang² konpem kena terajang lempang..Waktu tu jangan salahkan aku pulak..Bukan aku tak ingatkan..




06 April 2010

Facebook Untuk Semua . Erk . Semua?

Dibebel oleh aneszailani pada 2:26 AM 13 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
Kalau la binatang pon ada facebook, apa agaknya status yang diorang akan dok update??


Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih….
Nyamuk : Abis ronda rumah Ajoi….kenyang..burp, Alhamdulillah..
Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!
Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!
Cicak : Isteriku tersepit pintu... 
Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”
Ayam : Kawan²…kalu esok gua tak update…bererti gua sudah digoreng….i luv u all….ToT
Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS!!
Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap…Baru beli videocam baru..


Ada lagi tak status² update yang possible untuk menatang² sedonia letak?? Adehh..poning..poning..haha~


notakecik : 
Agak² kalo betul la menatang pon ada facebook, diorang akan mengalami sindron Facebook Addict tak??


04 April 2010

Contest Specticular Specky

Dibebel oleh aneszailani pada 11:52 PM 6 Yang Memberontak
www.tips-fb.com
OK kemiangan melanda..haha.. MySpace
Tak penah² join mana² kontes, tiba tiba kali ni gedik rajen pulak si anes ni nak menyibok join..
Ni suma demi Cik Paro..Dah beliau jemput, aku cuma takmo menghampakan permintaan rakan² je..Cehh!! Bajet artis la pulak kann.. =p
Ehh..Betol la..Aku tak tipu..Tak percaya?? Tengok ni..
OK..OK..OK..Jangan merepek yang bukan² lagik..Tengok nama kontes pon dah buleh agak apa requirement dia kan..
Maka jenuh la aku selongkar peti harta karun khazanah lalu terjumpa gambo ini: 
Errr..Ehem³..Cik Paro, amacam?? Ni buleh consider seketul kacamata tak??  MySpace
Ohh..Sila abaikan model tak bergaji di belakang nun..haha
Ini sepatutnya kami sedang menyediakan bahan untuk Bengkel Pemesinan Logam..
Potong bahan guna..guna..err..guna..Apa ntah..Lupa pulak..Erk..Camna nak jadi cekgu neh?? huhu~ 
Tangan sebelah tu goyang² sedang ejas cutting blade..
Ehh?? Sedang memotong pun masih buleh posing²??
Ish..ish..ish..Not good..Sila jangan tiru aksi ini di rumah yek..Veri danjeres.. 


OK..Cukup..Anes ni takleh dikasik peluang membebel..Kang tak reti² nak berenti..
Maka kepada sapa² yang berminat nak sama² memeriahkan kontes Cik Paro ni boleh tekan gambo di bawah..Toksah malu²..

Tarikh tutup adalah pada:
3 MAY 2010..
Sekian~
Kepada Cik Paro, sudi² la tatap gambo saye ni sebelom tido puas² yek..hehe.. MySpace

notakecik:
Err..Kawan aku kata aku dah macam orang buta dengan kostum di atas..Adoiii..Blasah je laaa~  MySpace
Related Posts with Thumbnails
 

☆Moment of Life☆ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal