03 April 2010

Mahu Gelak Guling Guling

Dibebel oleh aneszailani pada 8:54 PM
www.tips-fb.com
Sedang dok bertungkus lumus mengarang menyudahkan assignment untuk subjek Pendidikan Kekeluargaan, tiba² teringat satu kejadian..
Ohh..subjek Pendidikan Kekeluargaan?? Agak jakun di situ..Di sini lah kami diajar bagaimana membina keluarga bahagia (yakah??), bagaimana mendidik anak dari kecil hingga remaja and so on..Motif?? Kami pon tak tau..haha


OK..Jangan bebel² pada benda yang tak berkaitan..Berbalik pada kejadian 5 bulan yang lalu..Seorang gadis telah mengirimkan nota ini kepada aku..Sila hayati dengan senyuman..
Someone girl [ not to mention name ]
3 thing from me deliver to you :
1stly : I mmg dh taw dh yela must be I nak beng U blk kn... sorry if I say like that... I xkte kt U pn besides I bkn nyer suke-suki nak kutuk2 owg xtentu psl nie.. I nk kutuk2 pn I pki helmet dl... if I nak ktk U pn mybe U yg start dl... sometimes, I nak kasi owg btl2 mrh kt I, tetiba jee mlt I jd langcang skit... sesape yg t'kene mmg skt ht cm bisa ular... I know la I nie bijak n xs'pandai U pn... everyone do not know luck msng2... bende nie smua keje 4JJI.. kte as a hamba biase just praying yg the bestla utk jd yg the best & try to be the best...
2nd : nice try but sayang no effect for we... between me & him.. die pn ingore msg U bg kt die... haha :)) come la gril... Just U and Me... Why U must report with him?? the sound like bullshit plng kuat pn die mrh kt I jee.. no any shake pn.. mybe U bende yg past bg die.. past is past.. if U unsatisfied with me pn.. why U not pour out U anger to me... U have any problem... why U not discuss with me like mature person... go for nothing utk I mrh kt U pn plng kuat I suke2 sgt perli owg jee tp klu U Xphm.. tataw la I nak kte...
Lastly : "you win" bile mse plk I b'men game dgn U?? mybe U win coz syok sndr kot... erm whom the big organizer tue?? haha :)) maybe they'all syok sndr like U... or maybe your attitude of children make me "layankan aje"... Gril, we already adult if I quiet is does not mean I lose... sometimes owg dh tired sgt mls owg nak lyn... byk prkara yg pntg n more begin first... If U say behind me... I only said "ade ku kesah".. ade U ke.. xde U ke same jgk life I... nothing to change..
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
He talking right lbh baik b'diam diri dr b'kate ape2... past is past... could not turn around pn.. per yg penting "kerjasama" utk saya dgn die jaga relationship K.A.M.I... ^_^
That girl I pray for U.. hopefully U bring together with really sincere men with U & Good luck in pursuit your ambition to get a title "Cikgu" =]
I did not expect any prayer from U.. Bak kte U la kn "jgn mntak doa dari sy je dah la".. Its ok I just want telling you... I nie bkn jht sgt pn tp if I dh jht sbb owg yg buat I jd jht... I bkn ade sft p'dendam tp I suke m'ingt...
Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir & batin... especially for her...

Ehem²..Plis take note on some words..Sebelom tu aku nak tanya..1st time baca, agak² korang paham tak apa yang awek ni cuba nak sampaikan??
Aku memula baca sumpah tak paham..Dok ulang² 7-8 kali baru terasa : 
"Ohh..Dia tujukan benda alah ni kat aku rupanya.."
Kahkahkahkahkahkahkah~ Adooii..Klaka la wehh..
Ceritanya begini..
Suatu hari yang damai, ada la sorang gadis tiba² anta mesej kat fesbuk aku konon dengan niat suci murni nak berkawan..
Orang datang cara baik, aku pon layan baik la..
Sembang punya sembang, maka keluarlah pula pujian² dari sang gadis terhadap aku seperti: 
"Awak ni baik lah.."
"Saya suka kawan dengan awak.."
Erk..Aku mula cuak..Biar betol minah ni..Macam ada yang tak kena je..Meremang bulu tengkuk aku..Seram wehh..haha
OK takpe..Aku tabahkan hati..Tetap layan baek²..
Layan punya layan, sang gadis mula bertanyakan kisah² peribadi..Cerita² zaman lampau aku..
Dan aku mula mengesyaki sesuatu : 
Mungkinkah gadis ini cik awek baru kepada encek bekas kekasih??
Terbukti!! Ramalanku benar belaka..haha..Adooiii..
Apa motif cik awek cari aku?? 
Bersungguh² lak tu sedangkan aku tak peduli langsung dengan life encek bekas kekasih..
Mahu berkawan?? OK fine..Aku terima..NO big deal pon..Walaupon kau dah tipu aku..
Maka berkawan lah kami..
Malangnya cik awek ni laen macam lak jadiknye..
Tiba² dia bersungguh kata yang aku tak puas ati ngan dia..
Klua pulak ayat² gini :
"Saya mintak maaf..Saya tau awak mesti marah..Saya takde niat nak buat awak kecik ati..Ini semua takdir.."
Hey hey hey..What with u girl??
Sumpah aku tak paham..Aku pulak besungguh² meyakinkan beliau yang ake sket pon tak kesah..
Masalahnya cik awek ni macam tak paham bahasa pon ada gak..
At 1 point, dia kata aku dengki dengan hubungan diorang..What the?? Takde motif okeh!!


Sejarahnya begini..
Sebenarnya aku kenal cik awek ni dah lama..Sejak aku still on dengan sang lelaki lagik..
Dulu lagi aku dah dapat agak cik awek ni macam berkenan kat sang lelaki..
Until 1 time, aku rasa macam takleh nak go on dengan sang lelaki ni..Maka aku pon berura² la nak meninggalkan beliau..
Yang aku tak sangka, rupanya cik awek ni dah pon memulakan langkah menggoda sang lelaki..
Dan sang lelaki pun mula menyepikan diri dari aku..Yela..Dah ada pompuan jatuh gila bayang..Takkan ak tolak kot kann..
Aku pulak bila dah rasa macam hubungan ni hanging, aku terus je assume yang aku dah single..haha..best tak??
Mungkin encek lelaki ini putih dan ensem dan romeo juga player..Mungkin dia kaya raya kat rumah ada BMW 2-3 bijik..Tu yang cik awek dok gila..Tapi bukan aku..Pada aku, he has no future..
Tu suma harta mak bapak dia..Stakat prangai encek lelaki yang malas keje dok nak enjoy siang malam..Maaf..So0o0o0 NOT MY TASTE okay!! 
Wahai cik awek, aku bersama encek kekasih awak tu dulu pon sebab tak sanggop dah telinga ni nak dengar dia dok merayu² mahukan sekeping hati i ni..cehhh!! OK ini betul..Aku tak tipu..hoho~

Oh ya! Beberapa minggu lalu aku terlihat status beliau : SINGLE
Dan status sang lelaki : IN AN OPEN RELATIONSHIP
What the?? kahkahkahkahkahkahkah..adeyyy...
Kau memang lawak..Takkan takat tu je hubungan yang kau defend sungguh² tu?? Alahai..Not worth it babe!!
My advice, lain kali fikir dulu sebelom sebok nak fire orang yang innocent aku..=p
By the way, apakah perasaan anda kini wahai cik saudari?? haha~


notakecik :
Kepada sang lelaki (bukan lelaki yang disebut di atas) yang aku hormat hingga kini..Semoga kamu berbahagia ke akhirnya..
Moga kehadiran si kecil akan menyerikan lagi mahligai kalian.. =)

10 Yang Memberontak on "Mahu Gelak Guling Guling"

Encik Mimpi on April 3, 2010 at 9:48 PM said...

kalau lelaki enjoy mcm2 tu camane nak tanggung keluarge bile kawin nti!

aneszailani on April 3, 2010 at 10:05 PM said...

@Encik Mimpi : betol betol betol~
Sebab tu la saya tak teragak agak nak meninggalkan sang lelaki yang digilai cik awek tersebut..huhu

Seri on April 4, 2010 at 6:51 AM said...

cik anes x nk bg tips ke pendidikan keluarga yg blaja kat klas tu. nk prepare skit2 sblom meza kawen. huahaha.... gatai gak aku ni

aneszailani on April 4, 2010 at 8:23 AM said...

erk..cik meza x ambek ke subjek tu..huhu..
buleh3..takde hal nye nak ajor..
kasik yuran harga kengkawan je..haha.. =D

Seri on April 5, 2010 at 4:46 AM said...

elektif pnddkn ambk 'nilai2 murni dlm pndidikan'

miza_hana on April 5, 2010 at 10:11 AM said...

ok.
saya tidak paham ape yg cuba disampaikan oleh awek berkenaan. Sila translate.
btw, dia ade amek english class tak?

adilah on April 5, 2010 at 5:21 PM said...

sape bdk pmpn ni cik hanes...hehe..
xpenah kamo ceritera pon..

aneszailani on April 5, 2010 at 6:28 PM said...

@seri : o0o0..tu yg korang kata kelas nilai murni tu..ish3..rugi3..huhu..mungkin klas korang ramai yg dh kawen kot..sbb tu xyah amek pdidikan kluarga lagi..suma dh pandai..kami ni cetek lg ilmu nak mbina kluarga.. =p

@miza : erk..ko pun kalo nak kutuk jgn open sgt..malu org tu nnt..haha..aku pon puas dah nasehat..kalo x reti english, jgn guna..nnt aku yg blur..tp dia degil..aku xleh kata apa la..hehe

@dila : aku lupa nk crita kot..huhu..benda ni panas satu waktu dulu..bleh gila aku layan minah mereng gini..hoho

adilah on April 5, 2010 at 6:34 PM said...

owhhhh..
tu la ko...cter best2 mcmni ko leh lupe kan aku...hehehe...
standard charted la tu weh...
kalo aku,p jumpo dio,then golak guling2 kat dopan dio..hahahahaha

aneszailani on April 6, 2010 at 1:05 PM said...

@dila : ala..time ni aku huru hara la..pening aku dok layan karenah minah ni..tak suda2 nak cari pasal..bila aku dah senyap, note ni pulak dia anta..adoii..tak paham aku..
kalo la aku bukeh buat gitu, lamo dah aku buat weh..
dah la blajo kat tempat aku, ada ati lagi nak cari pasal ngan aku..
graduan poli melimau ni weh..kos perhotelan..huhu

Related Posts with Thumbnails
 

☆Moment of Life☆ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal